Зарежда Събития

« Всички Събития

 • Това събитие е минало събитие.

Фестивал и изложба: “Билки – Здраве – Красота”

21 януари, 2023 - 22 януари, 2023

Кметът на община Ветрино Д-р Димитър Димитров и кметът на Неофит Рилски Петър Николов ще открият фестивала : “Билки – Здраве – Красота” с единствена по рода изложба на над 30 вида позлатени билки: “Златните билки на България”, с изключително голяма обществена стойност, чийто целебни сили се знаят още от древността.

 

 


 

Специално за нашите гости ще направим представяне + показване на Златният житен клас – символ на “Градината на света”, който кметът на Пазарджик г-н Тодор Попов поднесе във Ватикана на Негово светейшество папа Франциск.

 

Кметът на гр. Пазарджик Тодор Попов поднесе във Ватикана на Негово светейшество папа Франциск “Златният житен клас” – символ на “Градината на света”.

 


 

През двата дни ще има лекции свързани с подобряване на имунитета, здравето на децата през зимата, лесно преборване на вируси и инфекции, приготвяне на годишна билкова аптечка и др.

В демонстрационната част ще бъдат показани народни билкови екстракти, направени по стари рецепти със съвременни познания, представени лично от техните производители с възможност за консултация.

 

В рамките на фестивал: “Билки, здраве, красота” ще бъде представена книгата “История за билките от времето на траките” лично от авторите Светла Касабова и Цветомир Цонев.

Специално за посетителите с деца в рамките на това мероприятие в “Работилничка за билките” децата ще оцветяват сапунчета с природни багрила и ще научат интерересни истории свързани с билките, докато родителите им разглеждат изложбата и са част от фестивала.

За най-гладните в кулинарната част Шеф Стоян Димитров ще презентира баница с билки и билкови специалети.

 


 

Фестивала ще включва изложбена, образователна, кулинарна, търговска и занимателна част с работилнички специално за семейства с деца.

 

В изложбената част:

 • ще видите за ПЪРВИ ПЪТ В СВЕТА изложба на 30 вида билки, позлатени с 24 каратово злато: “Златните билки на българия”;
 • ще можете да се снимате с Царски венец покрит с 24 карата злато;
 • да пробвате и да закупите българско бижу-уникат от новата колекцията “Златните билки на българия” за Вас и Ваши любими хора;

 

 

Работилничка специално за семейства с деца „Да опознаем билките“:

 • децата ще се научат да разпознават основни видове билки и техни полезни свойства;
 • ще оцветяват билки, които ще отнесат в къщи;
 • децата ще оцветяват с естествени съставки натурални сапунчета;
 • ще се снимат с венец от позлатени шипки за здраве;

 

 

В кулинарната част с Шеф Стоян Димитров ще можете да опитате:

 • запеканка от грах и билки;
 • хумус;
 • кюфтенца от леща с билки;
 • уникален десерт с роза по стара тракийска рецепта;

 

 

Образователна част на фестивала:

 • ще можете да чуете представяне на книгата “Историята за билките от времето на траките” от нейните автори Светла Касабова и Цветомир Цонев;
 • ще научите как се приготвя домашна билкова аптечка за цялата година;
 • ще получите ценни съвети свързани с подобряване на имунитета, здравето на децата през зимата, лесно преборване на вируси и инфекции и др;

 

 

В търговската част на фестивала:

 • ще можете да си купите билки, билкови продукти, книги и др;
 • ще имате възможност за здравна консултация за вас и цялото семейство;

 

 


Специални гости:

 

Кмет на Община Ветрино
Д-р Димитър Колев Димитров
/официален гост/

Роден на 28 юни 1969 г. във с.Ветрино.
Основно образование – СОУ “Христо Ботев” с.Ветрино.
Средно образование – Професионална гимназия по ветеринарна медицина
“Проф. д-р Георги Павлов” гр. Добрич.
Висше образование – Тракийски Университет Ст.Загора.
По професия Димитър Димитров е ветеринарен лекар.
Владее руски, английски и немски. Семеен с две деца

 

Кмет на село Неофит Рилски
Петър Николов
/официален гост/

 

 

Изпълнителен директор на “Исторически парк”
Ивелин Михайлов
/официален гост/

Основателят на Исторически парк Ивелин Михайлов е на 45 години, роден е в Горна Оряховица. Занимава се активно с предприемачество от 2003 година. Баща на четири деца. Идеята за създаването на Историческия парк е негова и се е родила през 2011 година. Основната цел е с проекта да промени начина, по който чужденците приемат българите и България, както и начина, по който ние самите възприемаме себе си. Високо оцененият на световно ниво атракцион ще промени и типа туристи, които посещават страната ни и в същото време цели да създаде перспективен икономически отрасъл, който да даде възможност на много българи да правят международен бизнес. Михайлов е категоричен, че всички можем да се радваме, че сме част от това ново начало за България и българския туризъм и самосъзнание, а самият той е повече от щастлив от този факт.

 

Лектори:

Валентин Стоянов/лектор/

 

Хербалкан е ателие за бутикови, натурални билкови елексири, които поддържат здравето, променят ежедневието, връщат усмивки, понякога променят и животи… Валентин Стоянов организира курсове и семинари по билкарство от 1995 г, където учи хората по разпознаване, бране, обработка и използване на българските билки. Завършил Английски колеж по практическа хомеопатия – Лондон /Practical Homeopathy College- Quant medicine/. Билковите екстракти се произвеждат в малки партиди по стари рецепти, със съвременните познания, постигайки максимално съдържание на активни вещества и уникално действие на продуктите. Диворастящите билки са набрани лично, в екологично чист, планински район- в полите на връх Ком. Това е специално място, където по билото на Стара планина започва енергийният път Ком- Емине.

 

 

 

Венера и Добромир Станкови “КIBELA NATURALS”
/лектори/

KIBELA naturals е естественото развитие на нашата любов към растенията и земеделието. Семейството ни има дългогодишен опит в растениевъдството с установени традиции в биологичното и устойчиво земеделие. Високо ценим живителната сила на посевите и нашата цел е да я превърнем в извор на естествена красота. Адаптивността и мистичната мъдрост, присъщи на природата, са източник на вдъхновение за ценностите на KIBELA naturals- цялостен подход към духа и тялото, допринасящ за постигането на здравсловен живот и вътрешно равновесие. KIBELA naturals е усещане за чистота и красота, вътрешна енергия, получена от етично подбрани натурални съставки и ароматни етерични масла. Нашият бранд означава нещо повече от чиста козметика- той допринася за извисяване на духа и подобряването на здравословното състояние

Станислава Бонева
Обичай кожата си
/лектор/

Тя е козметик от 10 години и е практикувала в Чужбина.
Прибира се в България през 2020-та година и тук получава най-ценната за нея специализация.
Нейното мото е “Обичай кожата си” и голямата и мечта е да прави жените красиви, здрави и щастливи.

 

 

 

Цветомир Цонев
и Светла Касабова

Те създават българската марка за уникални авторски произведения покрити с 24 Карата злато от истински растения „Магията на българската роза“. В търсене на истории свързани с розата – първото цвете, с което започва, той открива че освен красотата, предците ни отлично са използвали и нейните лечебни свойства. Така нарства интересът му към лечебните растения, и знанието, което за предците ни е било ежедневие. В днешния момент, той увековечава красотата на живите билки с покритие от 24 карата злато.

Тя е любител на билките и красотата в природата. Още от малка започва да приема традициите за лекуване с билки от по-възрастните хора в рода си. В последствие решава да вдъхновява съвременните хора да се обръщат по-скоро към билките, отколкото към съвременната медицина. В семейство й вярват, че билките са едни добри духове, които помагат. От доста време насам помага на хората да подбират точните билки в точните пропорции за техните проблеми и заболявания. Изследва нашите древни философии за лечение, завещани ни от предците, че “не бива да се заемаме с лечението на очите отделно от главата, тъй не бива да се заемаме с лечението на тялото отделно от душата.”

 

Пламен Калинов “Арониада – Агро” ЕООД
/участник/

“Ние използваме само биологично отгледани, здрави и пресни плодове арония за производството на нашия сок, които е студено пресован и пастьоризиран без никакви добавки, с цел да запазим в най-голяма степен богатия биохимичен състав на плодовете Арония в крайния продукт.

Основана през 1995г, а от 2002г. компанията развива отглеждане на Биологични насаждения от арония и произвежда Биологични сокове от пресни плодове арония, Биологични Естествени витаминозни нискоалкохолни напитки от арония, Биологични сушени плодове арония, Биологичен оцет от арония и др.

Арониада – Агро ЕООД притежава европейски (EU) и японски (JAS) сертификати за био производство.

 


 

Програма за събитието 1-ви ден:

10:00 – 11:30 – Откриване на изложбата “Златните билки на България” от кмета на община Ветрино Д-р Димитър Димитров и кмета на с. Неофит Рилски Петър Николов.
11:30 – 12:00 – Представяне + показване на Златният житен клас – символ на “Градината на света”, който кметът на Пазарджик г-н Тодор Попов поднесе във Ватикана на Негово светейшество папа Франциск.
12:00 – 13:00 – Обяд и обедна почивка с шеф Димитров
13:00 – 13:30 – “Как да са здрави децата през цялата година”, лектор Валентин Стоянов
13:30 – 14:00 – “Как да се предпазим и преборим вирусните инфекции?”лектор Валентин Стоянов
14:00 – 14:30 – “Ползи и приложения на лавандулата и белия равнец в семейното здраве”, лектор Венера Станкова “КIBELA NATURALS”
14:30 – 15:00 – Кафе пауза/Време за отдих
15:00 – 15:30 – “Детокс от патогени и токсини“, представя Валентин Стоянов
15:30 – 16:00 – “Клетъчен детокс (включително тежки метали)”, представя Валентин Стоянов

Програма за събитието 2-ри ден:

10:00 – 10:30 – Демонстрация как се приготвя домашен универсален препарат за почистване с билки – Цветомир Цонев
10:30 – 11:00 – Демонстрация как се приготвя освежаващ билков сироп + ПОЧЕРПКА
11:00 – 12:00 –Представяне на книгатаИстории за билки от времето на  Траките” от нейните автори Светла Касабова и Цветомир Цонев.
12:00 – 13:00 – Обяд и обедна почивка с шеф Димитров
13:00 – 13:30 – “Годишен календар на билките”, лектор Валентин Стоянов
13:30 – 14:00 – “Предпазване и терапия преди, по време и пост”, лектор Валентин Стоянов
14:00 – 14:30 – “Как да си правим подмладяващ масаж у дома?”, Венера Станкова “КIBELA NATURALS”
14:30 – 15:00 – Кафе пауза/Време за отдих
15:00 – 17:00 – Въпроси и консултации с лекторите

 


 

С изключително голям успех, емоции и вълнения премина двудневният фестивал: “Билки – Здраве – Красота”, който се проведе на територията на Розариума на Магията на българската роза в Неофит Рилски.

Единствената по рода си изложба на над 30 вида позлатени билки: “Златните билки на България” предизвика голям обществен интерес, а житният клас, който наскоро Папа Франциск прие като подарък във Ватикана получи своите овации.

Посетителите надградиха своята здравна култура и намериха решение за важни проблеми за личното и семейно здраве. Най-малките посетители обогатиха познанията си за лековитите свойства на билките и дори изпитаха своите родители по време на събитието, горди от придобитите знания.

 

 


Предложения за нощувки:

1. Настаняване в Юртено селище с.Неофит Рилски
2. Настаняване в Къща за гости Имението – с.Петров дол
3. Настаняване в Хотел Провадия

 


С Вашето участие в курсовете, обученията и събитията в Розариума

вие подкрепяте неговото по-бързо доизграждане

и официално стартиране.

 

Детайли

Начало:
21 януари, 2023
Край:
22 януари, 2023
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://events.rosarium.bg

Организатор

Розариумът
Телефон:
0884 744 118
Email:
rozariumbg@gmail.com
View Организатор Website

Място

Розариумът
Розариумът
Неофит Рилски, Варна 9223 България
+ Google Map
Телефон:
0884 744 118
View Място Website